Email cím:
Jelszó:
 
 
Elfelejtette a jelszavát?
TERMÉK GYORSKERESÉS
0 termék - 0 Ft

 

Az Ön kosara üres.

 

Aszalt szilvás párolt lilakáposzta recept

2014. november 11. 0 komment

A párolt lilakáposzta vasárnapi ebédek, az ünnepi asztal méltó kiegészítője. Nemcsak ízletes köret, hanem egészséges is! Magas A, K, B és C-vitamin tartalmú téli zöldségünk C-vitamin tartalma hatszorosa a zöld káposztának. Íme egy tökéletes párolt lilakáposzta recept, nemcsak libacomb mellé!

A párolt lilakáposzta vasárnapi ebédek, az ünnepi asztal méltó kiegészítője. Nemcsak ízletes köret, hanem egészséges is! Magas A, K, B és C-vitamin tartalmú téli zöldségünk C-vitamin tartalma hatszorosa a zöld káposztának. Íme egy tökéletes párolt lilakáposzta recept, nemcsak libacomb mellé!

A lilakáposzta nyersen fogyasztva segíti a bélműködést és az emésztést, valamint székrekedés esetén is ajánlott nagyanyáink szerint. Serkenti az agyműködést, hatásos az Alzheimer megelőzésére is. Csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát.

Hozzávalók

5 dkg aszalt szilva
3 ek méz
05 dl 10%-os ecet
4 dl víz
1 ek kacsazsír (vagy libazsír vagy olívaolaj)
1 nagy fej felvágott vöröshagyma
fűszerkömény (ízlés szerint)
1  fej vöröskáposzta
2 teáskanál só

A káposztát először félbevágjuk, majd a torzsa eltávolítása után szeleteljük fel vékonyan, szórjuk meg a sóval, hagyjuk állni. A vöröshagymát vágjuk félbe, aztán szeleteljük fel.
Egy nagyobb lábasban kezdjük el hevíteni a zsiradékot, a hagymát fonnyasszuk meg,  és tegyük rá a mézet és a köményt. Karamellizálás közben vigyázzunk, hogy a hagyma ne égjen meg. A vízbe öntsük bele az ecetet, majd így adjuk a mézes hagymához, forraljuk fel a levet. Ezután tegyük  a fazékba a káposztát, keverjük meg, és így főzzük 20 percig. Az asztalt szilvával bő negyedórát, lassú tűzön pároljuk.

Próbáld ki a párolt káposztát almával, naranccsal, áfonyával vagy éppen céklával megbolondítva!

  Összesített értékelés: 3.5    Értékelje Ön is ezt a bejegyzést!

Hozzászólások

Szóljon hozzá Ön is!


BLOG

 

Így tisztítsd a SaphirMatt® felületű indukciós főzőlapot

2025. április 17.

A SaphirMatt® üvegfelület erősebb védelmet nyújt a karcolások ellen, mint a hagyományos kerámia felület. Az elegáns, fekete matt felület ellenáll az ujjlenyomatoknak és a foltoknak – így a főzőlap hosszabb ideig tűnik újnak.

 

Electrolux EIS87453IZ főzőlap SaphirMatt® felülettel

2025. április 14.

Az elegáns, ujjlenyomat- és foltálló fekete SaphirMatt® felületű Electrolux főzőlapok megérkeztek! Az új, speciális üvegnek köszönhetően a főzőlap kevésbé karcolódik és hosszabb ideig néz ki újszerűnek.

 

Miért válassz Electrolux forrólevegős sütőt?

2025. április 10.

Az Electrolux forrólevegős sütők olyan funkciókkal rendelkeznek, amelyek a kényelmet, a precizitást és a biztonságot helyezik előtérbe.

 

További blogbejegyzések
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz